Wednesday 2 April 2014

OnLine Shops offers/ Ponude OnLine prodavnica

I would like to show you a few models that I find interesting on online shop, ckmodelcars.com and which are affordable. There are a few models that I think are good value for money. Many of these are magazine models, but I think that these have best ratio of value for money in the hobby.

 Sad bih htio da pokažem par modela za koje mislim da su dobra trgovina, kako za početnike tako i za malo iskusnije kolekcionare. Ovo je tekst koji će se odnositi na ovo što zovemo novinski model. Vidimo da se u našim zemljama pojavljuje dosta novinskih modela, pa se samo nameće pitanje šta su to i koliko koštaju ti novinski modeli. Ovdje ću se bazirati na modele sa sajta ckmodelcars.com.

First on the list are Ferrari road cars, which cost from 5 Euros to, 9 Euros depending on the packaging, and it basically goes down to what you like. If you prefer to have acrylic box than 9.95 Euro option is the one for you. But on the other hand if you like to spend less money on the model the 5.00 Euro option is for you. A have a lot of these. And you can read about these on my blog in future. There will be a few posts about this one. Visit this for the shop https://ck-modelcars.de/en/eur/.

Prvi na udaru su modeli Ixo koji su proizvedeni za Altaya izdavača koji su dosta zanimljivi dijelom zbog cijene ali i zbog kvaliteta. Ovi modeli su jako dobri, barem po meni i ja ih imam dosta, o njima će biti nešto kasnije u postovima pisanja. Modeli koji su na ovom sjatu se kreću od 5.00 Eura do 9.95 Eura zavisno od pakovanja, tj. kutije koja vam se više sviđa. Ukoliko želite da imate akrilnu kutiju onda platite veću cijenu, a ako se pak zadovoljavate i blisterom onda možete da platite samo 5.00 Eura za isti model. Moja preporuka je mozda nesto između, a to je da kupite ove jeftinije a onda kupite u zemlji Srbiji ili negdje po ExYu kutije u koje ćete ih postaviti ukoliko nemate vitrinu. Ovo je link za radnju https://ck-modelcars.de/en/eur/.

Next one is for those who like super cars. And this one is Pagani Zonda, also made by Ixo for Altaya, this one is also magazine model. If you are interested in this one you should read this article on my blog http://143ll.blogspot.com/2013/12/koenigssegg-cc8-143-ixo-altaya-naran.html this one is about Koenigssegg from the same line of models.

 Sada ako niste ljubitelj Ferrari automobila, a znam da vas takvih ima dosta, onda vas možda Pagani Zonda može zanimati. Vrlo dobro urađeni modeli i sa cijenom od 9.95 Eura ima odličan odnos cijene i kvaliteta. Ja sam o ovoj vrsti modela već pisao i možete da pročitate teks koji je nalazi nalinku http://143ll.blogspot.com/2013/12/koenigssegg-cc8-143-ixo-altaya-naran.html. Ko voli nek izvoli, odlični modeli egzotičnih uatomobila po vrlo realnim cijenama.


Sledeći su modeli koji su kod nas postali od jednom vrlo popularni, a to su modeli reli automobila. Oce takođe pravi Ixo za izdavača Alataya, i moram reći da je ovo možda i najbolja edicija od ponuđenih na sajtovima, i trgovinama u 1/43 razmjeri. opet zavisi koju kutiju hoćete, tj. koje izdanje vas više zanima. Ukoliko želite Monte Karlo reli izdanja onda ćete ih platiti par Eura više nego obične „reli šampionat“ edicije. Naravno kvalitet je isti, radi se o u sustini istim modelima koji su samo drugačije ofarbani ili su vozači bili drugi. Ovo je odlična strana ovih modela, što imate dosta prostora da birate, tako da možete da se skoncentrišete na modele, zavisno od vozača koji vas interesuju. Znači imate dosta opcija za biranje, po vozačima, livrejama, trkama itd... Sve u svemu ukoliko vas zanima kako izgledaju ti modeli, možete da pročitate tekst o Lanci Delta S4 modelu http://143ll.blogspot.com/2014/01/lancia-delta-s4-lancia-je-tokom.html ili ovaj o Škodi http://143ll.blogspot.com/2014/01/skoda-fabia-wrc-today-brief-text-about.html ili ako baš volite da čitate tu je još i tekst o Lancia Stratosu, legendi sa reli trka. Ovi modeli vas na sajtovima mogu koštati od 7.95 pa do 19.95 Eura, moja preporuka, ne plaćajte više od 15 Eura na ove modele, mislim da je to gornja granica njihove vrijednosti, osm ako se ne radi o nekim malo ređim modelima.

Than we have here some of the popular Rally Models also from Ixo, made for Altaya. These you can find from 5.00 Euros to 19.95 Euros. I consider that these are fine to be paid no more than 15.00 Euros, so I will show you some of those models. Also if you like different box you have to pay different (more) amount of money for it. Many varieties of models there are, so you can find same models in different liveries and cars driven from many drivers. Also if you like to inform about this one you can read this text on blog http://143ll.blogspot.com/2014/01/lancia-delta-s4-lancia-je-tokom.html or this one http://143ll.blogspot.com/2014/01/skoda-fabia-wrc-today-brief-text-about.html and some other, if you like to read very much, like Lancia Stratos article. These models are very good value for money so, if you like this sort of cars, you should definitely buy these.

Last one to recommend for buying is this bus model, it is Parisian bus, that cost only 14.95 Euros which is a bargain if you consider that in the shops in the real world these one cost around 20-30 Euros. Of course if you like to read about this kind of models you can look up this post http://143ll.blogspot.com/2014/03/volvo-n88-143-ixo-altaya.html. This is clearly the truck and not the bus but manufacturer is the same and the line of models is almost the same. So read it if you are interested for this one.

 Poslednji model koji mi izgleda kao nešto što treba preporučiti je model autobusa, Pariški bus koji opet rade iste firme, Ixo i Altaya, pogađate? Ja ću vas uputiti na slike i post o Volvo kamionu na linku http://143ll.blogspot.com/2014/03/volvo-n88-143-ixo-altaya.html koji je bio u mojoj kolekciji na kratko i koji mi se poprilično svidio. Svakako ovo je odličan model koji zaslužuje vašu pažnju ukoliko vas ovakva vozila zanimaju. Bus sa cijenom od 14.95 je odličan i mislim da ga trebate imati ukoliko vas to zanima, jer se u radnjama ova kolekcija prodaje za 20 do 30 Eura.

Sledeći tekst će biti o nekim drugim šopovima, trudiću se da se baziram na šopove koji su meni pznati, ali ukoliko imate neke predloge slobodno pošaljite na mail ili ostavite u komentarima pa ću se pozabaviti i njima a i pomno ih pročešljati u nadi da ću naći nešto zanimljivo i jeftino. Ovo će biti stalna, recimo nedeljna rubrika na blogu pa redovno nas posjećujte.

Next time text will be about the some other online shops, and this will be something than will be done on weekly basis. So If you know some shops, you should inform me and I will look up for interesting stuff on those sites.

No comments:

Post a Comment