Wednesday 18 June 2014

SMZ S-3A, 1/43 DeAgostini

Now something special and interesting, a Russian bubble car. This one is called SMZ S-3A, it is 1/43 scale model, made by DeAgostini, as far as I know, and I can say that it looks nice. It is really tiny and you should compare it to other 1/43 models to see how it actually is small. This turquoise color fits it really good, and if I can say it is a cute model.
Danas imamo nešto posebno zanimljivo, ruski mikro auto. Ovaj nosi naziv SMZ S-3A i proizveden je u razmjeri 1/43 od strane, sad već poznatog DeAgostinija (koliko sam ja upućen) za rusko tržište. Poprilično mali modelčić koji je ako ga uporedite sa ostalim 1/43 modelima zaista minijaturan. Ova tirkizna boja mu stoji odlično, i ako se tako mogu izraziti je sladak model.
This car has a pretty interesting story, it was designed for disabled people and it was available from 1958 to 1970, later it was replaced by model S-3D which was bigger and more serious car than this one. The car was sold exclusively to disabled people but some models were unofficially sold to non-disabled persons. If you are interested for more about this model, you can visit this link and read more.
Ono što je zanimljivo za ovaj mali ruski auto je to da je on dizajniran za potrebe invalida, tj. osoba sa posebnim potrebama. Model je bio u opticaju od 1958 do 1970, nakon čega ga je zamijenio naslednik sa istim nazivom samo sa D slovom na kraju, znači S-3D koji je bio nešto veći i ozbiljniji auto od ovog mališe. Ukoliko želite još da se informišete o modelu posjetite link koji vas vodi dowikipedije gdje imate mnogo toga o modelu, za one posebno znatiželjne na kraju wiki stranice ovjerite sve linkove.
Model je generalno lijep, i dobro urađen, sa obzirom na cijenu, modela koja je oko 5 Eura mislim da je odličan. Naravno bilo je priče o ovim novinskim modelima već prije pa evo par linkova Opel, Oldsmobile, Wartburg, Ford, Lancia da vidite čega je sve bilo na blogu što vas može zanimati. Jedina mana ovog modela je to što dalazi u blisteru, ali ajde da barem ima postolje, nego mu i to nedostaje, to je mana. Volim kad modeli imaju postolje i kutiju, ili barem samo postolje kao što legendarni imaju. Ali eto što je tu je. Sve u svemu preporuka za vas koji volite „ruse“.

Model is fine, made accordingly to the price, which is around 5 Euros, and only thing that I can find as a flaw is blister. Generally I think that all the models should have at least a plastic base, if not acrylic display case. Besides this, I would recommend it to any one of you who likes Russian cars and their editions of their old cars.
Enjoy in images and like it, write some suggestion if you have any and so on. Till next post...

Uživajte u slikama, ako vam se sviđa post lajkujte, ako želite napišite koju sugestiju, ili pišite o tome što biste voljeli da vidite itd... Pozdrav do sledećeg pisanja/čitanja...

No comments:

Post a Comment