Monday 8 December 2014

Toyota Celica, Bburago 1/24

Today one images only post. Enjoy in images of Toyota Celica, made by Bburago in 1/24 scale

Danas jedan post bez mnogo teksta, Bburago Toyota Celica u razmjeri 1/24 koja nije toliko česta na stranicama 143modell bloga... Uživajte!




















4 comments:

  1. Predivan model, lijepo je vidjeti Made in Italy ispod ;)

    Nisam kolekcionar vec roditelj cije dijete obozava autice i moram reci da su ovi novi Bburago modeli katastrofa. Pise na njima da su za klince iznad 3 godine ali fakat nisu.

    Pogledaj fotke na 1:24 diecast cars pa ce ti sve biti jasno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izdrzljivaost modela se pokvarila. Ono sto je ipak pozitivno za nas kolekcionare, je to sto Burago ulazi u nesto ozbiljnije vode pa se moze ocekivati da bude zanimljiviji kolekcionarima.

      Sto se igracaka tice mislim da je burago ipak degradirao kvalitet, ali kao proizvodjac modela se dosta poboljsao.

      Delete
  2. zanimljivo! uopce mi nije pao na pamet taj paradoks da kvaliteta pada zato sto ustvari raste :D


    al da, istina je, imaju puno vise detalja nego recimo Maisto

    ReplyDelete
    Replies
    1. U suštini se nismo razumjeli. Burago mijenja proizvod i postaje nesto izmedju igracke i modela, samim tim kvalitet se drugacije definise. Ja u kolekciji imam jako puno uzasno kvalitetnijih modela koji bi prezivjeli dječije igranje, jedno dva minuta. Porediti stari i novi burago je kao porediti Nokia-u 3310 i iPhone :-) jednostavno je drugačiji proizvod.

      Ne znam da li znate, ali Burago i Maisto su jedno te isto... Maisyo je nakon finansijskih problema u koje je upao Burago kupio taj italijaski brend. Tada i počinje degradacija kvaliteta, jer se umjesto "made in italy" pojavilo "made in china" :-)

      Delete