Friday 3 October 2014

Ferrari 250 GT SWB, 1/43 Jouef Evolution

Today one short post about Ferrari 250 GT SWB (or passo corto) made by Jouef Evolution. It will be almost images only post, because most of the stuff about the model you can see from the images. This time I made some fine and full details images so all good and bad sides of this one should be easy to spot. So we can start on this one...
Danas na blogu jedan kratak post o modelu Ferrarija 250 GT SWB (ili passo corto) u razmjeri 1/43 koji proizvodi Jouef Evolution. Očekujte u redovima koji slijede malo teksta a više slika, jer mislim da se u ovom slučaju sve bitno vezano za model može vidjeti sa fotografija. Pa da počnemo...

When I first looked at the model, I saw fine built diecast with a lot of details, but a little bit outdated. Parts that you can easily spot as outdated are mostly plastic parts a like front grill, windscreen wipers, tires and decals. Wipers are too thick and you can see that these could be done way better now. Tires look like made from plastic, in somehow I would like to replace these. However the biggest problem of this model is front grill that is made from silver plastic, and isn’t refined enough so you can see that that part is really sticking out as the model’s biggest flaw. The best thing I would say are the functioning doors and the interior which is nicely done, especially I like the photo etched window trim.

Prvo kad sam pogledao model vrlo me je iznenadio nekim sitnicama kao što su otvaranje vrata, zadnja svijetla u dvije boje, foto rezani okviri prozora, dobro urađene felne, itd... Ipak ono što ćete lako primijetiti je da je model dosta zastareo a to se najlakše vidi po djelovima kao što su prednja maska, brisači, gume, auspusi i tome slično. Gume su malo previše plastične za moj ukus, brisači su svakako preglomazni, auspusi opet pre-plastični, ali sve je to nešto što ne skreće toliko pažnju, koliko je to prednja maska. Maska je urađena od srebrne plastike (ili je ofarbana u srebrno, nije ni važno) koja je previše jednodimenzionalna, i u njoj je već iz jedna izliven i znak, što je velika mana. Nije kao da model zbog ovog detalja ne valja, već je više kao „šteta mogao je biti sjajan model“. Svakako i ovako je model vrlo dobar.
Model bih i pored ovih mana nazvao jako zanimljivim i dobrim i preporučio bih ga svakom ko skuplja Ferrari modele, a i u mojoj kolekciji je jedan od zanimljivijih modela koji nisu crveni. Uživajte u slikama i komentarišite, dijelite i kritikujte... ako ima kritike to znači da vam je stalo. zar ne?
I would definitely recommend this model to any collector of Ferrari diecast models, and I would say that this one is one of most interesting models of non-red Ferraris I have. So enjoy in images and please comment and share.

No comments:

Post a Comment